• Krista Aalbrecht

Verwachtingen of Vertrouwen
Je neemt mee wat voor jou belangrijk is


Vorige week heb ik de mooie HAMSA energetische behandelsessie voor het eerst mogen geven. De Hamsa hand is een oud amulet uit het Midden-Oosten en staat symbool voor persoonlijke bescherming, geluk, gezondheid en voorspoed. Voorafgaand aan deze persoonlijke behandeling met #energie (door zachte handaanrakingen) verbinden we ons eerst met de indringende woorden van het Hamsa gebed.


Deze woorden hebben voor iedereen een andere betekenis; je neemt mee wat voor jou op dat moment belangrijk is. Er kan van alles voorbij komen aan gevoelens, emoties en gedachten. Onrust, ontlading, opluchting, een stuk ontspanning en uiteindelijk een gevoel van rust. Vol #vertrouwen in dat proces zijn: wat er gebeurt of niet gebeurt, het is allemaal goed. Helemaal goed, omdat we samenwerken in liefde en vertrouwen. Zo makkelijk en natuurlijk, zonder verwachting en juist vol vertrouwen ga ik altijd een sessie in. Alles is met elkaar verbonden en in zuiverheid gebeurt er wat nodig is, wat goed is.


Zo moeilijk vind ik het om met net zoveel vertrouwen om te gaan met mijn eigen proces.

Er zijn periodes waarin alles moeizaam gaat, dan ben ik gefrustreerd, verdrietig, onzeker. Maar gisteren werd voor mijzelf een extra mooie dag. Niet alleen voor de dankbaarheid en zichtbare rust na de sessie. Vooral ook, omdat er op dat moment mensen waren, die er écht voor mij waren. Ik voelde me zo gesteund tijdens dit bijzondere gesprek.


Wat mij daar in het bijzonder van is bijgebleven is het volgende: “Heb vertrouwen, geen verwachtingen. Het stellen van doelen is prima, maar verbind er geen verwachtingen aan. Houd je niet teveel bezig met het waarom en wat de uitkomst moet worden. Doe de dingen met bezieling en plezier en verwacht niets”.


Vertrouwen hebben in mezelf, net zoals ik dat heb tijdens een sessie, is iets waar ik me de komende tijd bewust van wil blijven. Van: ik wil dat iets een bepaald resultaat oplevert en daar maak ik me behoorlijk druk over, naar: ik geef mezelf de ruimte om open te staan voor wat er gebeurt. Meer te accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn.. en nog beter, zelfs te kunnen genieten van het niet-weten-waar-dit-nou-toch-goed-voor-is-ondanks-alles-wat-ik-doe. Dat betekent overigens niet, dat ik alleen maar achterover ga hangen en niets meer doe ; ) Ik wil gewoon oefenen in het minder hechten aan een bepaalde uitkomst bij de dingen die ik doe of van plan ben te gaan doen.


Hoe is dat voor jou? Ben je gauw teleurgesteld? Heb je veel innerlijke verwachtingen of probeer je juist aan die van anderen te voldoen? Of kun je goed loslaten en gewoon kijken wat er gebeurt?

Als je veel met verwachtingen bezig bent, ligt de aandacht vooral in de toekomst en ben je niet echt met je aandacht in het huidige moment. Verwachtingen gaan vooral over wat je denkt dat er in de toekomst gaat gebeuren. Je kunt wel in een bepaalde richting bezig zijn en plannen maken, maar belangrijker is het om vooral bezig zijn in het proces.Die week had nog meer mooie momenten


Ik kreeg ook steun van 2 hele lieve mensen voor wie ik veel liefde en respect voel. Bij wie ik helemaal mezelf kan zijn. Dat zijn mijn ouders. Ze hebben zelf al veel meegemaakt en ondanks hun eigen zorgen en moeilijkheden zijn ze er altijd voor me. De woorden "Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen” gaven me weer een stuk vertrouwen terug.


73 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven