• Krista Aalbrecht

Hoe Voel Je Je Nu?

"En, hoe voel je je nu?" De vraag die ik bijna altijd stel na de sessie, ook al kan ik vaak al heel goed merken hoe iemand zich voelt.


Daarna voelde ik ineens een diepere emotie


De ogen gaan open: zacht, liefdevol, soms een beetje ongelovig, gapen.. "Nou eh, ja jeetje, ja ik voel me heel goed eigenlijk. Ik voel me veel meer in balans en ik ben nu heel ontspannen." Het moet allemaal nog even bezinken en ik haal een glas water; je mag de tijd nemen om 'terug te komen'. Als ik weer in de ruimte ben, praten we over hoe de sessie ging: waren er dingen die opvielen, een bepaald gevoel, beelden, ervaringen, een pijntje ergens.. "Soms voelt het heel verdrietig, donker, beklemmend, misselijk .." Lukt het om hierin mee te gaan, te observeren, waar te nemen. "Daarna voelde ik ineens een diepere emotie: liefde, vertrouwen, ik voel me groot, jeetje wat gebeurt er allemaal!" Soms komt er 'iemand' voorbij: "Ik moest ineens heel sterk aan die persoon denken, gek hè.." Ik haal zelf even diep adem, natuurlijk voel ik mijn #emotie net zo goed en deze ook laten zien is iets waarvan ik juist het mooie van inzie, het verbindt ons. We hebben het er rustig over, er is openheid, vertrouwen, ruimte en we schieten soms in de lach als er een 'gek' beeld voorbijkomt.


Onderwerpen en gevoelens waar je het niet zo snel over hebt. Je denkt misschien dat anderen dat gek vinden en je niet zullen begrijpen, dus heb je het er maar niet over. Maar het leeft wel in jou, het houdt je bezig. We komen in een liefdevolle samenwerking - dat is hoe ik een sessie #energetische #therapie zie - in een ruimte waar tijd, plaats en identiteit geen rol meer speelt, je mag je diepere lagen, je wezen (wie je in wezen bent) ontmoeten.


Je lichaam is een uiting van hoe je je voelt


Soms ben je een heel stuk van je eigen pad afgegaan, soms bewust, vaker onbewust. Keuzes gemaakt die eigenlijk helemaal niet bij je passen. Uit angst, uit wat er vanuit de maatschappij van ons wordt verwacht.. en dan komt er een moment, waarop je de #richting niet meer weet. Gedachtepatronen die je overeind hielden, werken niet meer. Je lichaam is een uiting van hoe je je voelt: je gedachten kunnen je letterlijk ziek maken, het voelt zwaar, onrustig en bent uit je kracht.. Je weer kunnen verbinden met jouw echte #gevoel, rustiger worden, aandacht hebben voor jezelf zodat je bewuster en sterker in het leven kan staan, ook in moeilijker tijden. In je gevoel zit juist heel veel kracht en je #hart volgen kan je weer richting geven en je op je eigen pad brengen. In dit proces wil ik je graag ondersteunen door even met je mee te lopen zodat we samen jouw richting weer kunnen vinden.67 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven