• Krista Aalbrecht

Een Magisch Moment

Heb jij dat ook weleens, zo’n magisch moment? Wat zijn voor jou magische momenten en wat maakt dat ze voor jou zo speciaal zijn? Mijn laatste magische moment was op Terschelling en ik deel dit graag met jou!


Gevoel met dieren
Energie van dieren

Ze heet Lotte, een pittig vrouwtje


Een ‘bucketlist-wens’ van mij ging een poosje geleden in vervulling: een buitenrit op een Fries paard, het liefst op het strand. De koude oostenwind trotserend lopen we naar de overkant van de weg. Kijk daar staan ze, in een grote groep in de verte. Compleet afgeleid, de eerste aanblik, ik ben onder de indruk. Ze staan daar gewoon, wat een rustige #energie en een kracht tegelijkertijd. Alles in mij voelt dit. Wat een mooi begin, morgen mag ik op de rug van 1 van deze #dieren mee. Ik kan niet wachten.

We slapen bij de boer op het erf, een knusse bedstee, door de raampjes zicht op het terrein en op de achtergrond de duinen; er scharrelt af en toe een hond, er zijn ezeltjes.. het is perfect. Ik ben zenuwachtig, het is bijna zover! De frisse wind over m’n wangen, dikke jas aan, haarnetje met helm en een extra veel te grote regenbroek. De geur van stoere zadels en woeste manen. Een ‘passende’ Fries voor iedere deelnemer. We mogen via het opstap perron opstijgen. Ze heet Lotte, een pittig vrouwtje, duidelijk niet in de stemming om te treuzelen. Dat laat ze ook graag merken aan haar voorganger. “Balen hè Lotte, dat je achteraan loopt!” zegt onze begeleidster, een meid met spierballen. Daar gaan we met een klein groepje. Er verschijnt een dikke glimlach op mijn gezicht. Ik kan het niet helpen, m’n gezicht blijft de rest van de dag zo staan. We lopen door de duinen richting het strand. De stilte en pracht van de natuur, wat een vrijheid op zo’n stoer paard. Ik geniet intens van de ervaring, op het strand een fotomoment, ik glunder nog steeds. De tocht gaat langs cranberryvelden en door het bos, Terug bij de boerderij voelen m’n knieën een beetje stijf van het lange zitten in dezelfde houding. Lotte wacht geduldig tot ik mezelf in een positie heb gemanoeuvreerd om me allesbehalve elegant van haar rug af te laten glijden. Ik haal het zadel van haar rug, ze voelt warm en bezweet en kijkt me rustig aan. “Bedankt lieverd, voor deze geweldige ervaring”. Een dikke kus op haar neus, ik zou nog uren bij haar willen blijven..Dan gebeurt er iets opmerkelijks

De laatste dag op dit heerlijke eiland. De zon schijnt, blauwe lucht, het voelt zo fijn hier. De vriendelijke mensen, de ontspannen sfeer, ik voel me hier vooral heel #geaard. Je kunt hier heerlijk wandelen. Het uitzicht en licht op het wad is fantastisch. Ik beleef nog bewuster de stappen die ik zet. Natuurlijk gaan we de paarden gedag zeggen. De kudde staat weer op dezelfde plek, ziet ons al van ver aankomen, ze kennen ons allang. Eén van hen houdt altijd de wacht. De merries zijn de leidsters en hebben het voor het zeggen. Dit is een bijzondere groep paarden, al generaties lang bij elkaar. Hechte banden onderling. Wat zijn ze sierlijk en robuust. We komen iets dichterbij, maar dan gebeurt er iets opmerkelijks. Twee paarden lopen vanuit de groep richting het hek. Ineens is daar een #magisch moment: zijn ze het werkelijk?? Het zijn ‘onze’ paarden en lijken precies te weten wat we komen doen.. Compleet op hun gemak kijken ze ons aan. "Hé maatje, zeg ik in gedachten, wat was het een mooi avontuur hè, wij samen?!” De blik in haar prachtige ogen zegt genoeg: het is alsof ze me op zielsniveau begroet en zegt: ik ‘zie’ jou.


Magical moments.. om nooit te vergeten!


Wanneer je dit eiland verlaat en weggaat van de zee

Pak dan niet alleen je spullen in

Neem vooral herinneringen mee102 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven