Krista Aalbrecht

Ik vind het fijn om met mensen om te gaan die praten over wat er in hen omgaat, hun emoties tonen: blijdschap, ontroering, verdriet. Ik vind het mooi als iemand eerlijkheid laat zien, open-hartig is en me daar deelgenoot van maakt. 

 

Dat raakt me. Ik ben zelf een gevoeligerd en ervaar op die momenten een diepere verbinding met het ‘echte’ in iemand. Ik hou ervan om ook mezelf te verbinden met plekken die fijn en harmonieus zijn, zoals in de natuur of in de onbevangen aanwezigheid van dieren.

Ik heb altijd al graag veel willen weten en ontdekken over spiritualiteit en bewustwording. De diepe en wonderlijke samenhang tussen brein en lichaam fascineert me: ze beïnvloeden elkaar altijd maar werken lang niet altijd samen.  

enthousiast

respectvol

eigenzinnig

perfectionistisch

integer

diepvoelend

leergierig

veelzijdig

doorzetter

"Ik vind het mooi als iemand eerlijkheid laat zien"

De reis

Ik geef om hoe ik me voel. De maatschappij is meer gericht op “hoe het hoort” en minder op “hoe het voelt”. We zijn niet zoveel bezig met het vragen naar elkaars gevoel; we vertellen eerder wat we gedaan hebben en nog gaan doen.  

 

Er is niets mis met doen. En soms heb je wilskracht nodig. Voor diploma’s, doorzettingsvermogen, uitgebreide werkervaring en een stuk lef om aan nieuwe en onbekende dingen te beginnen. Ik koos voor European Studies, studeerde af aan de Haagse Hogeschool en werkte jaren in het bedrijfsleven. Op zowel professioneel als persoonlijk vlak heb ik veel bereikt. Ik merkte ook, dat ik me niet altijd thuisvoelde in een commerciële werkomgeving. De massa volgen, past ook niet echt bij mij ...

 

In 2005 verhuisde ik van de Randstad naar de Achterhoek: ik woon hier nog steeds, samen met mijn soulmate. Ik hield meteen van de positieve invloed van meer natuur om me heen. Opnieuw mijn draai vinden. Ik kreeg nieuwe kansen en pakte ze aan, waardoor ik ook ervaring in de zorg kon opdoen.

 

Intuïtief besloot ik een training te volgen in het toepassen van energetische interventies. Dat voelde heel bijzonder, dat was thuiskomen bij mezelf. In de jaren daarna volgde ik meer opleidingen en ontwikkelde ik me verder op het gebied van energetisch werk, bewustheidsvormen en voedingsleer. 

Ik durfde. Vanuit een dieper verlangen in te gaan op de behoefte meer gevoelskracht in mijn werk te kunnen leggen. De dingen op mijn eigen manier te kunnen doen. In 2011 besloot ik om in mijn eigen praktijk professioneel aan de slag te gaan. Mijn intuïtie, mijn aanvoelend en helend vermogen en het creëren van een veilige sfeer vormen de basis van de energetische therapie die ik geef.

 

Juist deze unieke mix van veelzijdigheid in werk- en levenservaring samen met mijn sensitieve eigenschappen komt nu heel goed tot zijn recht in mijn praktijk als therapeut en coach.

Wilskracht heeft me veel gebracht. Doorzetten doe ik nog steeds. En die uitdagingen blijven echt wel komen ; ) Maar ik leef meer vanuit passie en vertrouwen in wie ik ben en wat ik te geven heb aan de wereld.

 

En dàt stukje magie maak ik heel graag voelbaar bij anderen.

“Your heart and my heart are very, very old friends” 

- Hafiz -

Ik hou van

 • Net een beetje anders dan anders

 • Naar de maan kijken, vooral als ’ie vol is

 • Met anderen genieten en ontdekken waar onze levens, dromen en verlangens over gaan

 • Een goeie kop Italiaanse koffie

 • Oude (vooral VW) busjes en dan reisjes maken

 • Humor

 • Uilen, roofvogels en eigenwijze katten

 • Boeken lezen: me laten bemoedigen en verrassen, om van te leren of om heerlijk in te worden meegenomen
  op reis 

 • Fotograferen

Ik geloof 

 • In tweede kansen

 • Dat je veel meer kunt dan je denkt

 • In tijd voor elkaar én in tijd voor mezelf

 • Dat het er niet om gaat welke problemen en uitdagingen je krijgt, maar om hoe je ermee omgaat en verder gaat

 • Dat er enorme kracht en wijsheid zit in het uiten én toelaten van je emoties

 • In magie: ze zit in alledaagse of uitzonderlijke dingen. In mensen, op plekken en in gebeurtenissen. Ze is zichtbaar en niet zichtbaar, klein en groot, en soms ontstaat ze op de meest onverwachte momenten, een glimlach, de blik in de ogen van een paard .. ..